Convocatòria extraordinària
Si necessitau fer un tràmit presencialment, heu de sol·licitar cita prèvia clicant a https://citaprevia.uib.es/.
Dates
- 1, 2 i 3 de juliol de 2025
Horari
Consulta del lloc d'examen
Es podrà consultar a UIBdigital>Formació>Proves d'accés>Convocatòries>Celebració de la prova, el punt d'examen, l'edifici i l'aula en què s'ha de realitzar cada examen.
Termini: 26 de juny de 2025
Per a qualsevol incidència contactau amb la Unitat d'Atenció a l'Alumne a: <alumnes@uib.cat>.
En cas de coincidència d'horaris, el tribunal de les proves els comunicarà quin dia i a quina hora s'examinaran de cada matèria.
Consulta d'aules
Exàmens
Cada examen de la PAU constarà d’un mínim de 2 preguntes i un màxim de 15.
En cadascun dels exàmens s'oferirà a l'alumnat dues opcions, d'entre les quals se'n triarà una.
L’horari i la durada dels exàmens els determinarà la Comissió Organitzadora, tot respectant les següents restriccions:
- Els exàmens de la PAU han de tenir una durada màxima de 90 minuts.
- S’ha d’establir un interval mínim de trenta minuts entre el final d’un examen i l’inici del següent. Els alumnes amb necessitats específiques de suport educatiu als quals s’hagi prescrit la mesura d’ampliació del temps de realització d’exàmens també han de disposar del mateix interval entre exàmens.
Durant el desenvolupament de l'examen, els candidats s'hauran d'atendre al que estableixin les normes generals de realització publicades per la Comissió Organitzadora.
Els exàmens són anònims i no poden tenir cap marca d’identificació personal.
Cada lloc on es desenvolupin els exàmens tindrà un responsable d’aula assignat que serà un membre del tribunal qualificador.
Per accedir a l'aula d'examen, els alumnes hauran de portar en lloc visible el document nacional d'identitat i els professors responsables de l'aula o el personal de suport hauran de validar la seva identitat.
Per resoldre els exàmens de les matèries detallades a continuació els alumnes podran disposar del que s’esmenta:
Matèria | Material que poden utilitzar |
---|---|
Dibuix Tècnic | Es poden dur paral·lex i poliedres. L’examen es pot resoldre utilitzant llapis, tinta o qualsevol altre mitjà que es consideri oportú. |
Economia de l’Empresa Física Matemàtiques II Matemàtiques Aplicades a les Ciències Socials II Química | Per fer l'examen, es permet utilitzar una calculadora científica bàsica. No es permet l'ús de calculadores gràfiques o programables. Tampoc no es permet d’usar dispositius amb accés a Internet o aparells que puguin transmetre o emmagatzemar informació. |
Llatí II Grec II | Es pot utilitzar diccionari amb gramàtica. |
Per a les proves de Llengua Estrangera | No es pot disposar de cap diccionari. |
Obligatorietat de l'examen de Llengua Catalana i Literatura II
L’examen de Llengua Catalana i Literatura II en el bloc d’accés de la PAU és obligatori. Ara bé, n’estaran exempts les persones que estiguin exemptes de ser avaluades d’aquesta matèria en el batxillerat d’acord amb la normativa vigent.
Per a casos que no estiguin contemplats a la normativa, es pot sol·licitar, a la Comissió Organitzadora, l’exempció de l’examen de Llengua Catalana i Literatura II en el moment de formalitzar la matrícula de la prova.
Llengües per a la realització dels exàmens
Els enunciats i protocols dels exàmens corresponents a les matèries de Llengua Castellana i Literatura II, Llengua Catalana i Literatura II i primera Llengua Estrangera II de la PAU es redactaran exclusivament en la llengua corresponent i s’han de respondre necessàriament en la llengua objecte de l'examen.
Els enunciats i protocols de la resta de matèries es presentaran en català, tot i que n’hi haurà una versió traduïda al castellà per a les persones exemptes de català i per als candidats que ho sol·licitin. Aquests exàmens es poden respondre indistintament i per lliure elecció en qualsevol de les dues llengües cooficials de la comunitat autònoma de les Illes Balears. La prova s’iniciarà en el moment que tots els candidats tinguin l’enunciat que hagin d’utilitzar.
Normes generals per a la realització de la prova
No es permet utilitzar durant les proves cap tipus d'informació (apunts, llibres, etc.) ni telèfons mòbils o altres aparells electrònics no autoritzats.
Cal mantenir al llarg del desenvolupament dels exàmens un silenci absolut i una adequada correcció personal. El tribunal té la capacitat legal per expulsar de l'aula els candidats que incompleixin les normes elementals d'ètica o d'ordre propis d'un examen i per anul·lar-los les proves.
Els exàmens són anònims i no poden tenir cap marca d'identificació personal. Es lliura a cada estudiant un joc d'etiquetes amb codi de barres que l'identifica i que permet l'anonimat en la correcció. El candidat ha d'enganxar amb cura etiquetes amb el codi de barres en els requadres corresponents dels fulls que lliuri a cada examen.
Per els exercicis que no s'hagin de respondre als mateixos fulls d'enunciats els candidats disposaran d'un sol quadern d'examen.
Els estudiants han de portar sempre el seu DNI, NIE o passaport per tal d'identificar-se en qualsevol moment de les proves.
Només es permetrà l’entrada de l’estudiant a l’aula dins els primers quinze minuts de començament de l’examen.
Encara que hagin acabat l’examen, els estudiants no podran sortir de l’aula fins que hagin transcorregut trenta minuts.
Únicament per a les matèries de la fase específica, els estudiants podran optar per:
- No presentar-se i per tant no entrar a l'aula sense haver-ho de comunicar
- Entrar a l'aula i, dins un termini de 30 minuts, decidir no lliurar l'examen
En ambdós casos la seva qualificació serà de no presentat.
Aquesta possibilitat no es permetrà a la fase general.
Llengües per a la realització dels exercicis
Els enunciats dels exercicis corresponents a llengua castellana, llengua catalana i llengua estrangera es presentaran exclusivament en la llengua a què corresponen, i s'han de respondre necessàriament en la mateixa llengua en què estan escrits els enunciats.
Pel que fa als enunciats de la resta dels exercicis, aquests es poden presentar escrits exclusivament en llengua catalana, tot i que se n'ha de preparar una versió traduïda al castellà per a les persones declarades exemptes de realitzar l'exercici de llengua catalana.
Es pot concedir l'exempció de l'exercici de llengua catalana a aquelles persones que acreditin que fa menys de tres anys que viuen en un territori de parla catalana i no tinguin cap qualificació prèvia de llengua catalana. Els interessats ho han d'indicar al formulari d'inscripció i han d'adjuntar el document d'exempció que expedeix la Conselleria d'Educació, Cultura i Universitats.
Per respondre els exercicis es pot utilitzar indistintament i per lliure elecció qualsevol de les dues llengües cooficials de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, tret en els exercicis de llengua castellana, llengua catalana i llengua estrangera.
Estudiants amb necessitats de suport
Suport a les persones amb discapacitat durant la prova d'accés
La UIB ofereix suport als estudiants amb discapacitat tenint en compte les seves característiques i necessitats. La finalitat del suport durant la prova és assegurar que tothom estigui en igualtat de condicions, i, per tant, es realitzen les adaptacions oportunes per a cada matèria objecte d'examen, i es disposa dels elements tècnics i materials específics i del suport personal que cada estudiant requereix.
En tot cas, la determinació d'aquestes mesures es farà d'acord amb les adaptacions curriculars cursades al batxillerat i la formació professional, que tindran els informes dels departaments d'orientació educativa corresponents.
Suport per a estudiants en altres situacions
El suport igualment es preveu per als alumnes que durant el batxillerat i la formació professional han tingut mesures d’adaptació (per dislèxia, TDA(H), malalties cròniques, disortografia, alumnes estrangers, etc.).
Aquest suport també el poden rebre estudiants amb situacions sobrevingudes prèvies a la PAU (accidents, traumatismes, etc.).
En tots els casos es requereix la sol·licitud i l’informe psicopedagògic del departament d’orientació educativa del centre d’educació secundària.
Suport en tots els punts d'examen de la prova d'accés
Qualsevol estudiant que es troba en les situacions anteriorment assenyalades o similars té dret a realitzar la prova d'accés al lloc que li correspon, és a dir, als diferents punts d'examen de Mallorca (Palma, Inca, Manacor), a Menorca, a Eivissa i a Formentera, amb el suport adient. En casos excepcionals, i sempre d'acord amb l'estudiant i els equips d'orientació dels instituts i centres i amb el vistiplau de les famílies, es demana que la prova es dugui a terme al campus de Palma.
Què ha de fer l'estudiant per rebre suport a la prova d'accés a la Universitat?
L'estudiant no demana directament el suport a la UIB; el cap del departament d'orientació, amb l'assentiment de l'estudiant, és el responsable de trametre a la Universitat la demanda de suport per a la realització de les provés d'accés. Per això ha d'elaborar els informes pertinents on s'especifiquin les necessitats d'adaptació i els recursos que es requereixen per fer els exàmens en igualtat de condicions.
Més informació
Per rebre’n més informació us podeu adreçar a M. Dolors Forteza (dolorsforteza@uib.es).