Grau d'Educació Primària
240 crèdits - Facultat d'Educació
Aquest pla d'estudis es troba a extingir, no s'admeten alumnes de nou ingrés. A les seus a partir del curs 2022/23 s'oferta la Doble titulació: Grau d'Educació Infantil i Grau d'Educació Primària (pla 2022)
El títol de grau d'Educació Primària és un dels títols de grau prevists pel RD 1393/2007, de 29 d'octubre, Capítol III, Art. 12.9, com a títol que habilita per a l'exercici d'una activitat professional regulada a Espanya. Les condicions a què s'ha d’adequar les estableixen a la Resolució de 17 de desembre de 2007, de la Secretaria d’Estat d’Universitats i Investigació i de l’ORDRE ECI/3857/2007, de 27 de desembre, , que estableix els requisits per a la verificació dels títols universitaris oficials que habilitin per a l’exercici de la professió de mestre en Educació Primària. Es tracta per tant d’un títol indispensable per a l’exercici de la professió de mestre en el tram del sistema educatiu 6-12 anys.
Aquest estudi té com a objectiu bàsic formar els/les futurs/es mestres que faran feina a l'etapa educativa de primària. Pel que fa a la professió de mestre, la societat actual demana professionals qualificats que no sols sàpiguen ensenyar coneixements, sinó que en la seva forma d'ensenyar transmetin uns valors i unes actituds. Així, a grans trets, l'alumnat haurà d'adquirir:
- Competències transversals que inclouen competències instrumentals, personals i interpersonals i sistèmiques.
- Competències sociopsicopedagògiques relacionades amb l'aprenentatge i el desenvolupament de la personalitat, els processos i contextos educatius i la societat, família i escola.
- Competències didacticodisciplinàries relacionades amb la didàctica i els coneixements específics de les diferents àrees curriculars de primària: ciències experimentals, ciències socials, matemàtiques, llengües (català, espanyol i anglès), educació musical, plàstica i visual i educació física.
Finalment, l'alumnat també haurà d'assolir unes competències pràctiques relacionades amb totes les indicades anteriorment.
Resum de crèdits
Formació bàsica | Obligatòries | Optatives | Pràctiques externes | Treball de fi de grau | Total |
---|---|---|---|---|---|
60 | 120 | 9 | 45 | 6 | 240 |
Llista d'assignatures per curs i semestre
- Guies docents i detalls de les assignatures, any acadèmic 2024-25
- Guies docents i detalls de les assignatures, any acadèmic 2023-24
Assignatures
Primer curs
Primer semestre
Bases Didàctiques i Disseny Curricular*
Pensament i Contextos Educatius Contemporanis*
TIC Aplicades a l’Educació Primària*
Llengua Catalana*
Llengua Espanyola. Estratègies per a la Comunicació*
Segon semestre
Psicologia del Desenvolupament en l’Edat Escolar*
Organització i Gestió Educatives*
Sociologia, Convivència i Educació*
Matemàtiques de l’Educació Primària*
Llengua Anglesa i la seva Didàctica I*
Segon curs
Primer semestre
Psicologia de l’Educació i Acció Tutorial
Educació Inclusiva
Lectura i Escriptura Inicials
Didàctica de les Matemàtiques I
Ciències Socials i la seva Didàctica I (Geografia)
Segon semestre
Intervenció Psicoeducativa en les Dificultats del Llenguatge en Context Escolar
Dificultats Específiques d’Aprenentatge
Educació Física i la seva Didàctica
Educació Artística: Plàstica i Visual. Didàctica a l’Escola Primària
Llengua Anglesa i la seva Didàctica II
Tercer curs
Primer semestre
Educació Artística: Música. Didàctica a l’Escola Primària
Educació Física i Hàbits Saludables
Ciències Experimentals i la seva Didàctica I (Biologia - Química)
Ciències Socials i la seva Didàctica II (Història)
Mitjans i Recursos Tecnològics en el Procés
d’Ensenyament-Aprenentatge en l’Educació Primària
Segon semestre
L’Ensenyament de la Llengua Espanyola a l’Educació Primària
Pràctiques I d’Educació Primària
Optativa de menció
Quart curs
Primer semestre
Ciències Experimentals i la seva Didàctica II (Geologia -Física)
Didàctica de les Matemàtiques II
Pràctiques II d’Educació Primària
* Formació básica
Segon semestre
Literatura Catalana i Universal per a l’Educació Primària
Habilitats Lingüístiques per a l’E.P.: Ensenyament i
Aprenentatge de la Llengua Catalana
Pràctiques de menció
Treball de Fi de Grau
Optativa de menció
Competències
Competències bàsiques
- CB2: Que els estudiants sàpiguen aplicar els seus coneixements a la seva feina o vocació d'una forma professional i posseeixin les competències que solen demostrar-se per mitjà de l'elaboració i la defensa d'arguments i la resolució de problemes dins de la seva àrea d'estudi.
- CB3: Que els estudiants tinguin la capacitat de reunir i interpretar dades rellevants (normalment dins de la seva àrea d’estudi) per emetre judicis que incloguin una reflexió sobre temes rellevants d'índole social, científica o ètica.
- CB4: Que els estudiants puguin transmetre informació, idees, problemes i solucions a un públic tant especialitzat com no especialitzat.
- CB5: Que els estudiants hagin desenvolupat aquelles habilitats d’aprenentatge necessàries per emprendre estudis posteriors amb un alt grau d’autonomia
Competències generals
- CG1: Conèixer les àrees curriculars de l'educació primària, la relació interdisciplinària entre elles, els criteris d'avaluació i el cos de coneixements didàctics al voltant dels procediments d'ensenyament i aprenentatge respectius.
- CG2: Dissenyar, planificar i avaluar processos d’ensenyament i aprenentatge, tant individualment com en col·laboració amb altres docents i professionals del centre.
- CG3: Abordar amb eficàcia situacions d'aprenentatge de llengües en contextos multiculturals i plurilingües. Fomentar la lectura i el coneixement crític de textos dels diversos dominis científics i culturals continguts al currículum escolar.
- CG4: Dissenyar i regular espais d'aprenentatge en contextos de diversitat i que atenguin la igualtat de gènere, l'equitat i el respecte als drets humans que conformen els valors de la formació ciutadana.
- CG5: Fomentar la convivència a l'aula i fora d'aquesta, resoldre problemes de disciplina i contribuir a la resolució pacífica de conflictes. Estimular i valorar l’esforç, la constància i la disciplina personal en els estudiants.
- CG6: Conèixer l'organització dels col·legis d'educació primària i la diversitat d'accions que en comprèn el funcionament. Exercir les funcions de tutoria i d’orientació amb els estudiants i les seves famílies atenent les singulars necessitats educatives dels estudiants. Assumir que l'exercici de la funció docent s'ha d'anar perfeccionant i adaptant als canvis científics, pedagògics i socials al llarg de la vida.
- CG7: Col·laborar amb els diferents sectors de la comunitat educativa i de l’entorn social. Assumir la dimensió educadora de la funció docent i fomentar l’educació democràtica per a una ciutadania activa.
- CG8: Mantenir una relació crítica i autònoma respecte dels sabers, els valors i les institucions socials públiques i privades.
- CG9: Valorar la responsabilitat individual i col·lectiva en la consecució de futur sostenible.
- CG10: Reflexionar sobre les pràctiques d'aula per innovar i millorar la feina docent. Adquirir hàbits i destreses per a l'aprenentatge autònom i cooperatiu i promoure'l entre els estudiants.
- CG11: Conèixer i aplicar a les aules les tecnologies de la informació i de la comunicació. Discernir selectivament la informació audiovisual que contribueixi als aprenentatges, a la formació cívica i a la riquesa cultural.
- CG12: Comprendre la funció, les possibilitats i els límits de l'educació a la societat actual i les competències fonamentals que afecten els col·legis d'educació primària i els seus professionals. Conèixer models de millora de la qualitat amb aplicació als centres educatius.
Competències específiques
- 1.1.1: Comprendre i analitzar els processos d’aprenentatge relatius al període 6-12 en context familiar, social i escolar
- 1.1.2: Conèixer les característiques d'aquests estudiants, així com les característiques dels seus contextos motivacionals i socials
- 1.1.3: Dominar els coneixements necessaris per comprendre el desenvolupament de la personalitat d'aquests estudiants i identificar-ne disfuncions.
- 1.1.4: Identificar dificultats d'aprenentatge, informar-les i col·laborar en el tractament no formals i informals d'educació que atenen aquesta etapa.
- 1.1.5: Conèixer les propostes i els desenvolupaments actuals basats en l'aprenentatge de competències.
- 1.1.6: Identificar i planificar la resolució de situacions educatives que afecten estudiants amb diferents capacitats i ritmes d'aprenentatge.
- 1.1.7: Ser capaç d'identificar dificultats del llenguatge oral i escrit i planificar la resolució de la situació educativa, així com orientar els pedres.
- 1.1.8: Mostrar una actitud de valoració i respecte cap a la diversitat de l'alumnat, siguin quines siguin les condicions o característiques d'aquest, i promoure aquesta mateixa actitud entre aquells amb qui treballa més directament.
- 1.1.9: Capacitat per promoure l'aprenentatge autònom de l'alumnat a la llum dels objectius i continguts propis del nivell educatiu corresponent, desenvolupant estratègies que evitin l'exclusió i la discriminació.
- 1.2.1: Conèixer l'organització dels col·legis d'educació infantil i primària i la diversitat d'accions que en comprèn el funcionament.
- 1.2.2: Conèixer els fonaments de l'educació primària, la relació interdisciplinària, els criteris d'avaluació i el cos de coneixements didàctics entorn dels procediments d'ensenyament i aprenentatge respectius, tot relacionant-ho amb l'educació infantil.
- 1.2.3: Analitzar i comprendre els processos educatius a l'aula i fora relatius al període de 6-12 anys.
- 1.2.4: Analitzar la pràctica docent i les condicions institucionals que l'emmarquen, així com les organitzacions
- 1.2.5: Prendre consciència i valorar l'abast, les implicacions i dificultats de la professió docent al món actual i potenciar una actitud positiva davant la formació continuada, entenent que el fet educatiu és una tasca permanent, sempre inacabada
- 1.2.6 Organitzar, dissenyar, planificar i avaluar l'activitat docent a l'aula, tenint en compte l'anàlisi dels contextos i els espais formatius del centre i de l'entorn.
- 1.2.7 Analitzar el llenguatge educatiu i precisar la terminologia i els conceptes bàsics al voltant del significant educació.
- 1.2.8 Conèixer les teories educatives contemporànies i la seva vigència en les pràctiques institucionals actuals.
- 1.2.9: Conèixer el sistema educatiu al nostre país i la seva evolució històrica, així com els condicionants polítics i legislatius de l'activitat educativa
- 1.2.10: Conèixer els processos d'interacció i comunicació a l'aula i el rol del professorat com a facilitador.
- 1.2.11: Abordar i resoldre problemes de disciplina així com altres situacions conflictives al centre i a l'aula.
- 1.2.12: Promoure el treball i l’esforç individual i cooperatiu.
- 1.2.13: Promoure accions d'educació en valors i cultura de convivència que permetin actituds de respecte, afecte i acceptació orientades a la preparació d'una ciutadania activa i democràtica que facilitin les relacions interpersonals positives, l'autoestima i el desenvolupament emocional de l'alumnat tant dins com fora del centre escolar.
- 1.2.14: Conèixer i abordar situacions escolars en contextos multiculturals, interculturals i plurilingües.
- 1.2.15: Participar en la definició del projecte educatiu de centre i en l’activitat general de la comunitat educativa, atenent a criteris de gestió de qualitat.
- 1.2.16: Conèixer i desenvolupar una metodologia activa, participativa, crítica i creativa que permeti desenvolupar una educació integral.
- 1.2.17: Conèixer i aplicar metodologies i tècniques bàsiques de recerca educativa sobre la pròpia pràctica docent
- 1.2.18: Dissenyar projectes d'innovació encaminats a la millora dels processos educatius, identificant indicadors d'avaluació a tots els nivells
- 1.2.19: Avaluar de manera contínua, formativa i global el desenvolupament de l’alumnat, introduint les mesures educatives necessàries per atendre la diversitat i les peculiaritats individuals de l’alumnat en el marc duna educació integral.
- 1.2.20: Analitzar, interpretar i valorar críticament les propostes curriculars que emanen de les diferents administracions educatives.
- 1.2.21: Conèixer i aplicar experiències innovadores en educació primària i desenvolupar actituds de canvi.
- 1.3.1: Adquirir i mostrar habilitats socials per entendre les famílies i fer-se entendre per elles.
- 1.3.2: Conèixer i saber exercir les funcions de tutor i orientador en relació amb l’educació familiar en el període 6-12.
- 1.3.3: Relacionar l'educació amb el medi, i cooperar amb les famílies i la comunitat i les institucions i altres entitats relacionades amb la infància.
- 1.3.4: Analitzar i incorporar de manera crítica les qüestions més rellevants de la societat actual que afecten l'educació familiar i escolar
- 1.3.4.1: Coneixement de l'impacte social i educatiu dels llenguatges audiovisuals i de les pantalles i l'anàlisi del llenguatge audiovisual per promoure'n un consum conscients
- 1.3.4.2: Discriminació i inclusió social
- 1.3.4.3: Gènere, canvis en les relacions de gènere: principis d’igualtat entre dones i Homes
- 1.3.4.4: Reconeixement i valoració de la diversitat personal, social i multicultural i respecte per aquestes diferències.
- 1.3.4.5: Cultura de la pau i la no-violència
- 1.3.4.6: Drets humans, valors democràtics i solidaritat.
- 1.3.4.7: Entorn mediambiental i desenvolupament sostenible.
- 1.3.4.8: I altres problemes socials: bretxa digital i accessibilitat a les TIC; diversitat social i inadaptació social; salut i educació per a la salut.
- 1.3.5: Facilitar la comunicació entre escola i família mitjançant els nous mitjans d'expressió
- 1.3.6 Desenvolupar actuacions encaminades a assolir la igualtat d'oportunitats, l'equitat i la compensació de les desigualtats que afecten l'alumnat
- 1.3.7: Conèixer l'evolució històrica de la família, els diferents tipus de famílies, d'estils de vida i educació en el context familiar actual i considerar-les en la intervenció i la interrelació amb elles.
- 1.3.8: Capacitat per seleccionar, utilitzar i avaluar adequadament les tecnologies de la informació i la comunicació en els processos d'ensenyament/aprenentatge com a mitjans i recursos didàctics.
- 1.3.9: Desenvolupar actituds que afavoreixin la relació, participació i comunicació de la família a la vida dels centres.
- 2.1.1: Comprendre els principis bàsics i les lleis fonamentals de les ciències experimentals (Física, Química, Biologia i Geologia).
- 2.1.2: Conèixer el currículum escolar d'aquestes ciències.
- 2.1.3: Plantejar i resoldre problemes associats amb les ciències a la vida quotidiana.
- 2.1.4: Desenvolupar i avaluar continguts del currículum mitjançant recursos didàctics apropiats i promoure l'adquisició de competències bàsiques als estudiants.
- 2.1.5: Valorar les ciències com un fet cultural.
- 2.1.6: Reconèixer la mútua influència entre ciència, societat i desenvolupament tecnològic, així com les conductes ciutadanes pertinents, per procurar un futur sostenible.
- 2.2.1: Comprendre els principis bàsics de les ciències socials.
- 2.2.2: Conèixer el currículum escolar de les ciències socials.
- 2.2.3: Integrar l’estudi històric i geogràfic des d’una orientació instructiva i cultural.
- 2.2.4: Desenvolupar i avaluar continguts del currículum mitjançant recursos didàctics apropiats i promoure les competències corresponents als estudiants
- 2.2.5: Fomentar l’educació democràtica de la ciutadania i la pràctica del pensament social crític.
- 2.2.6: Valorar la rellevància de les institucions públiques i privades per a la convivència pacífica entre els pobles.
- 2.2.7: Conèixer el fet religiós al llarg de la història i la seva relació amb la cultura.
- 2.2.8: Identificar el coneixement social com a producte d'un procés de construcció històric i territorial.
- 2.2.9: Comprendre les categories temporals del procés històric, les seves representacions en cicles i etapes.
- 2.2.10: Promoure el desenvolupament de la identitat cultural a través del desenvolupament històric, artístic i social.
- 2.2.11: Aprendre a utilitzar el vocabulari específic –geogràfic, històric i artísticadequat i els contextos en què resulta pertinent la seva utilització.
- 2.2.12: Conèixer els instruments bàsics del treball geogràfic: cartografia, formes de representació gràfica, observació directa, anàlisi del paisatge, fotografia i imatges satèl·lit.
- 2.2.13: Conèixer els llenguatges principals de l'expressió estètica i les seves manifestacions.
- 2.2.14: Conèixer els continguts dels principals eixos temàtics de les Ciències Socials en educació primària.
- 2.2.15: Relacionar la pluralitat social, artística i cultural actual com a resultat de l’evolució històrica esdevinguda sobre bases geogràfiques i territorials molt contrastades.
- 2.2.16: Saber integrar les noves tecnologies a l'ensenyament de la història i de la geografia.
- 2.2.17: Distingir entre els diferents conceptes d'escala espacial i temporal i relacionar-los amb els instruments mètrics i cronològics de mesura, així com amb les unitats corresponents.
- 2.2.18: Iniciar els alumnes en el coneixement de l'estructura econòmica de les organitzacions humanes, de les activitats i de la transformació paral·lela als descobriments geogràfics, les fonts d'energia i les innovacions tecnològiques i científiques.
- 2.2.19: Reconèixer el valor didàctic de l'entorn com a mitjà per estimular la curiositat de l'alumnat de primària i adquirir les habilitats necessàries per desenvolupar l'exploració i la reflexió dels alumnes sobre fenòmens que tenen lloc al seu voltant, i per despertar-ne l'interès per el coneixement del seu entorn geogràfic i social immediat
- 2.3.1: Adquirir competències matemàtiques bàsiques (numèriques, càlcul, geomètriques, representacions espacials, estimació i mesura, organització i interpretació de la informació, etc.).
- 2.3.2: Conèixer el currículum escolar de matemàtiques.
- 2.3.3: Analitzar, raonar i comunicar propostes matemàtiques.
- 2.3.4: Plantejar i resoldre problemes vinculats amb la vida quotidiana.
- 2.3.5: Valorar la relació entre matemàtiques i ciències com un dels pilars del pensament científic.
- 2.3.6: Desenvolupar i avaluar continguts del currículum mitjançant recursos didàctics apropiats i promoure les competències corresponents als estudiants.
- 2.3.7: Fomentar el raonament, la justificació i l'argumentació, l'anàlisi crítica i la comunicació mitjançant un llenguatge matemàtic correcte per a la interpretació i producció d'informació, resolució de problemes reals i presa de decisions amb criteri.
- 2.4.1: Conèixer el currículum escolar de les llengües i la seva literatura.
- 2.4.2: Comprendre els principis bàsics de les ciències del llenguatge i la comunicació i conèixer els fonaments lingüístics, psicolingüístics, sociolingüístics, pragmàtics i didàctics de l'aprenentatge de llengües.
- 2.4.3: Conèixer el procés d'aprenentatge i ensenyament del llenguatge oral i escrit i l'aplicació de diferents estratègies metodològiques que permetin atendre qualsevol dificultat que pugui aparèixer en el procés d'adquisició i ús.
- 2.4.4: Parlar, llegir i escriure correctament i adequadament en llengua catalana i llengua castellana.
- 2.4.5: Conèixer les dificultats lingüístiques i culturals dels estudiants d'altres llengües per a l'aprenentatge de la llengua catalana i castellana.
- 2.4.6: Afrontar situacions d'aprenentatge de llengües en contextos multilingües i evitar qualsevol tipus de discriminació cultural, racial, sexista, etc. en l'ús i l'ensenyament de les llengües.
- 2.4.7: Disposar d'una competència comunicativa adequada i d'un bon coneixement lingüístic i sociocultural de la llengua estrangera.
- 2.4.8: Dissenyar activitats dirigides a assolir una comunicació oral suficient en la llengua estrangera per part dels estudiants
- 2.4.9: Adquirir formació literària i conèixer la literatura infantil i juvenil, a partir de la selecció i disseny de material educatiu procedent de la mateixa
- 2.4.10: Fomentar i dissenyar estratègies didàctiques orientades a la creació de l’hàbit lector i fomentar l’escriptura.
- 2.4.11: Desenvolupar i avaluar els continguts del currículum i el procés d'aprenentatge de llengües dels estudiants mitjançant recursos didàctics apropiats i promoure les competències corresponents als estudiants.
- 2.5.1: Comprendre els principis que contribueixen a la formació cultural, personal i social des de les arts musical, plàstica i visual.
- 2.5.2: Conèixer el currículum escolar de l'educació artística en els aspectes plàstic, audiovisual i musical, així com la creació de recursos a partir dels continguts del currículum que permetin fomentar la participació al llarg de la vida en activitats musicals i plàstiques dins i fora de l’escola.
- 2.5.3: Desenvolupar i avaluar continguts del currículum mitjançant recursos didàctics apropiats i promoure les competències corresponents als estudiants.
- 2.5.4: Conèixer, valorar i seleccionar obres musicals i artístiques de diferents estils, temps i cultures i els fonaments de la cultura i el patrimoni popular
- 2.5.5: Promoure i millorar la sensibilitat estètica i auditiva mitjançant la pràctica de l'observació de les obres d'art i de la pràctica del cant i l'educació de l'oïda i la vista en el reconeixement de les característiques de les diferents obres i textos musicals.
- 2.5.6: Conèixer i dominar els principis d'expressió i comunicació corporal, més directament relacionats amb el fet musical i amb la rítmica i la dansa, així com els fonaments del llenguatge musical, les tècniques de representació i els fonaments d'harmonia i ser-ne capaç utilitzar referències variades per a la improvisació individual o en grup.
- 2.5.7: Conèixer i dominar els principis d'expressió i de comunicació plàstica, així com els fonaments del llenguatge visual i plàstic, les tècniques de representació i desenvolupament de la creativitat, les característiques de les manifestacions artístiques i els processos estètics.
- 2.5.8: Desenvolupar i utilitzar estratègies per garantir el coneixement, la cura i la higiene de la pròpia veu.
- 2.5.9: Capacitat per conèixer, comprendre i valorar les manifestacions perceptives, estètiques, creatives, interpretatives, comunicatives, expressives i representatives en l'àmbit plàstic, visual i musical, de l'alumnat de diferents cultures, en relació amb el seu desenvolupament i context social, familiar i cultural, amb les seues característiques i diferències individuals.
- 2.6.1: Conèixer el currículum escolar de l'Educació Física. Dominar la teoria i la didàctica específica de l’Educació Física, els fonaments i les tècniques de programació de l’àrea i disseny de sessions, així com les estratègies d’intervenció i avaluació dels resultats.
- 2.6.2: Desenvolupar i avaluar continguts del currículum mitjançant recursos didàctics apropiats i promoure les competències corresponents als estudiants
- 2.6.3: Saber utilitzar, conèixer i aplicar els fonaments del joc, de les tècniques d'iniciació esportiva, dels esports, de les activitats físiques al medi natural per a la seva aplicació i orientació al centre en horari escolar i extraescolar així com conèixer els recursos per fomentar la participació esportiva al llarg de la vida.
- 2.6.4: Conèixer els aspectes que relacionen l'activitat física amb l'oci, el lleure i la recreació per poder establir bases d'actuació adequades al medi escolar.
- 2.6.5: Conèixer, valorar i acceptar el propi cos, el desenvolupament psicomotor, les possibilitats motrius, així com els principis que contribueixen a la formació cultural personal i social des de l'Educació Física.
- 2.6.6: Conèixer i promoure una educació d'hàbits de vida saludables, els fonaments biològics i fisiològics del cos humà. Tenir coneixements sobre els processos d’adaptació a l’exercici físic, les capacitats físiques bàsiques i la seva evolució. Els factors determinants de l’evolució ontogènica i una educació en valors.
- 3.1: Adquirir un coneixement pràctic de l'aula i de la seva gestió.
- 3.2: Conèixer i aplicar els processos d'interacció i comunicació a l'aula i dominar les destreses i les habilitats socials necessàries per fomentar un clima d'aula que faciliti l'aprenentatge i la convivència.
- 3.3: Controlar i fer el seguiment del procés educatiu i en particular el d’ensenyament-aprenentatge mitjançant el domini de les tècniques i estratègies necessàries.
- 3.4: Relacionar teoria i pràctica amb la realitat de l'aula i del centre.
- 3.5: Participar a l'activitat docent i aprendre a saber fer, actuant i reflexionant des de la pràctica.
- 3.6: Participar en les propostes de millora en els diferents àmbits d’actuació que es puguin establir en un centre.
- 3.7: Regular els processos d’interacció i comunicació en grups d’estudiants 6-12 anys.
- 3.8: Conèixer formes de col·laboració amb els diferents sectors de la comunitat educativa i de l’entorn social.
Competència transversal
- CT1: Comprendre que qualsevol activitat professional s'ha de fer des del respecte als drets fonamentals, la promoció de la igualtat entre dones i homes, el principi d'accessibilitat universal i disseny per a totes les persones i la protecció mediambiental i d'acord amb els valors propis de una cultura de pau i de valors democràtics.