Grau d'Història de l'Art
240 crèdits - Facultat de Filosofia i Lletres
Durada | 4 anys / 240 crèdits |
---|---|
Nivell MECES | 2 |
Places de nou ingrés |
70 places per a l'any acadèmic 2024-25
|
Modalitat docent | Presencial |
Preus |
Preu públic per crèdit: 13,40 ¤, 30,05 ¤, 65,06 ¤, 90,15 ¤ per a la 1a, 2a, 3a i 4a matrícula respectivament.
(*)
Cost total del primer curs de primera matrícula:
845,19 ¤
(*) (**)
|
(*) Preus de l'any acadèmic 2024-25
(**) Cost total del primer curs de primera matrícula, amb taxes incloses, per a membres
de la Unió Europea més joves de 28 anys i sense cap condició especial
El grau d’Història de l’Art proporciona coneixements sobre el desenvolupament de l’activitat artística i la seva contribució a la història de la cultura al llarg del temps i en l’actualitat, sobre els processos de creació i recepció de l’obra d’art, com també la conservació, gestió i difusió del patrimoni historicoartístic.
Quines competències adquiriràs?
Aquest estudi capacita per a la pràctica professional en els diferents camps, funcions i activitats pròpis de l’historiador de l’art i prepara els estudiants que després del grau vulguin realitzar un període de formació especialitzada. Les principals competències són reunir i interpretar dades rellevants de l’àrea d’estudi, manejar les fonts instrumentals i les tecnologies de la informació, fer anàlisis integrals de l’obra d’art, realitzar tasques bàsiques d’inventari i catalogació, etc.
Quin perfil has de tenir?
El grau d'Història de l'Art està especialment indicat per als estudiants que vulguin aprofundir en l'estudi d'aquest camp de les humanitats i que mostrin:
- Sensibilitat estètica
- Capacitat d'anàlisi, reflexió i crítica
- Interès per relacionar fets artístics amb circumstàncies de caràcter històric i cultural
- Compromís amb la defensa i cura del patrimoni historicoartístic i cultural
Quines sortides professionals tindràs?
Investigació i ensenyament de la història de l'art. Treballs relacionats amb la protecció i gestió del patrimoni historicoartístic i cultural en l'àmbit institucional (funcionari de l'Administració pública, escala superior i mitjana) i empresarial: catalogació d'obres i conjunts monumentals, assessories tècniques, interpretació del patrimoni, gestió de programes. Museus, centres d'art i cultura, arxius i centres d'imatge. Difusió del patrimoni: turisme cultural i programes didàctics. Documentació i divulgació de continguts historicoartístics (editorials, mitjans de comunicació, etc.).
Viatja i aprèn
La UIB ofereix als seus estudiants la possibilitat de participar en diferents programes d’intercanvi o de mobilitat:
- Programes d'intercanvi i mobilitat, per fer part dels estudis en una altra universitat espanyola, de la Unió Europea o d'arreu del món, fer pràctiques en empreses de la Unió Europea, gestionats pel Servei de Relacions Internacionals.
- Pràctiques o tasques de voluntariat en l’àmbit de la cooperació universitària al desenvolupament en països empobrits, a través dels programes de cooperació al desenvolupament gestionats per l'Oficina de Cooperació al Desenvolupament i Solidaritat (OCDS).
Estudi oficial i de qualitat
La legislació exigeix que els títols oficials d'Espanya siguin avaluats positivament per l'Agència Nacional d'Avaluació de la Qualitat i Acreditació (ANECA). Aquest procés es diu verificació i la seva finalitat és assegurar que el programa formatiu que seguiràs és adequat per obtenir les competències i adquirir els resultats d'aprenentatge prevists.
Consulta la memòria del pla d'estudis del títol oficial
L'Espai Europeu d'Educació Superior exigeix l'existència d'un sistema que asseguri la qualitat del títol .
El grau està sotmès a processos d'avaluació i de millora contínua que garanteixen el seu prestigi i el seu reconeixement europeu. Pots veure els resultats dels processos d'avaluació a l' apartat de resultats. .
Arts i Humanitats
Història de l'art i de l'expressió artística, i belles arts