Grau de Nutrició Humana i Dietètica (Centre adscrit ADEMA)

240 crèdits - Escola Universitària ADEMA

40034. Treball de Fi de Grau de Nutrició Humana i Dietètica (2025-26)

Crèdits 9 ECTS.
Caràcter Treball de fi de grau
Estat Pla vigent i assignatura oferta en aquest pla, centre i illa.
Guia docent
Català Castellano

Prerequisits

Aquesta assignatura no té prerequisits de matrícula particulars

Bibliografia recomanada disponible al fons de la biblioteca de la UIB

No hi ha cap llibre recomanat al fons de la biblioteca de la universitat ( més informació ).
La bibliografia completa està a l'apartat corresponent de la guia docent de l'assignatura.

Informació sobre els grups de l'assignatura

Període: Segon semestre

Guies docents d'anys anteriors

Grups de l'assignatura l'any acadèmic 2024-25

Període: Segon semestre

Grups de l'assignatura l'any acadèmic 2023-24

Període: Segon semestre

Treballs de Fi de Grau

  • ¿Qué relación tiene el autismo con la alimentación durante el embarazo? Quina relació té l'autisme amb la alimentació durant l'embaràs? What is the relationship between autism and nutrition during pregnancy?
  • ¿Saltar o no saltar? Lo que implica el salto del insecto al producto, visto desde la seguridad y la calidad alimentaria.
  • Alimentación emocional en la adolescencia. Alimentació emocional a l'adolescència. Emotional eating in adolescence.
  • Dieta Mediterránea y prevención de la enfermedad de Alzheimer en personas mayores de 65 años. Dieta Mediterrània i prevenció de la malaltia d'Alzheimer en persones de més de 65 anys. The Mediterranean diet and the prevention of Alzheimer's dis
  • Educación culinaria: el ingrediente clave para una alimentación saludable y sostenible. Educació culinària: ingredient clau per a una alimentació saludable i sostenible. Culinary education: the key ingredient for healthy and sustainable eating
  • Efectos de los probióticos sobre la pérdida de peso en personas con obesidad. Efectes dels probiòtics sobre la pèrdua de pes en persones amb obesitat. Effects of probiotics on weight loss in obese individuals.
  • El efecto del consumo de cereza ácida en la recuperación tras ejercicio físico. L'efecte del consum de cirera àcida a la recuperació després d'exercici físic. The effect of sour cherry consumption on recovery after physical exercise.
  • El papel de los probióticos y prebóticos como complemento en el tratamiento de los trastornos de la conducta alimentaria. El paper dels probiòtics i prebòtics com a complement en el tractament dels trastorns de la conducta alimentària. The rol
  • Estrategias para mejorar la aceptación de comida saludable en los comedores escolares. Estratègies per millorar l'acceptació de menjar saludable als menjadors escolars. Strategies to improve the acceptance of healthy food in school canteens.
  • Evaluación de la dieta DASH como intervención en el manejo de la hipertensión arterial. Avaluació de la dieta DASH com a intervenció en el maneig de la hipertensió arterial. Evaluation of the DASH diet as an intervention in the management of h
  • Influencia de la dieta materna sobre la composición de la leche materna y posibles efectos en los neonatos. Influència de la dieta materna sobre la composició de la llet materna i possibles efectes en els nounats. Influence of maternal diet on
  • Influencia del ayuno intermitente en la percepción del rendimiento físico. Influència del dejuni intermitent a la percepció del rendiment físic. Influence of intermittent fasting on the perception of physical performance.
  • Influència dels polimorfismes genètics a la resposta dietètica:revisió sistemàtica de l'evidència nutrigenòmica i nutrigenètica en nutrició humana i la seva relació amb malalties cròniques.
  • Innovación alimentaria: aspectos funcionales de la impresión 3D en la industria de los alimentos. Innovació alimentària: aspectes funcionals de la impressió 3D a la indústria dels aliments. Food innovation: functional aspects of 3D printing i
  • Mentol como estrategia para la modulación de la percepción térmica en el deporte. Mentol com a estratègia per a la modulació de la percepció tèrmica al esport. Menthol as a strategy for modulating thermal perception in sport.
  • Nutrición en el trastorno de déficit de atención e hiperactividad (TDAH). Nutrició en el trastorn de dèficit datenció i hiperactivitat (TDAH). Nutrition in attention deficit hyperactivity disorder (ADHD).
  • Potencial ergogénico de la creatina en disciplinas aeróbicas en adultos entre 18 y 65 años: Revisión y análisis de evidencias científicas. Potencial ergogènic de la creatina en disciplines aeròbiques en adults entre 18 i 65 anys: revisió i anàlis
  • Programación fetal y nutrición materna: riesgos asociados a la sobrealimentación durante el embarazo. Programació fetal i nutrició materna: riscos associats a la sobrealimentació durant l embaràs. Fetal programming and maternal nutrition: risk
  • Protocolo de intervención nutricional en pacientes oncológicos para prevenir la desnutrición: una revisión bibliográfica. Protocol dintervenció nutricional en pacients oncològics per prevenir la desnutrició: una revisió bibliogràfica. Nutritio
  • Recomendaciones de actividad física en la tercera edad: ejercicio aeróbico vs ejercicio de fuerza. Recomanacions d'activitat física a la tercera edat: exercici aeròbic vs exercici de força. Recommendations for physical activity in older adults
  • Uso del cannabidiol para el manejo del dolor en el deporte: una revisión sistemática Ús del cannabidiol per al maneig del dolor a l'esport: una revisió sistemàtica Use of cannabidiol for pain management in sports: a systematic review
  • ¿Puede la microbiota intestinal afectar al rendimiento deportivo? La microbiota intestinal pot afectar el rendiment esportiu? Can gut microbiota affect sports performance?
  • Ayuno intermitente para el control glucémico. Dejuni intermitent per al control glucèmic. Intermittent fasting for glycaemic control.
  • Características antropométricas del triatleta de élite. ¿Existe el somatotipo ideal? Característiques antropomètriques del triatleta d'elit. Hi existeix el somatotip ideal? Anthropometric characteristics of the elite triathlete: Is there an id
  • Desarrollo de una bebida isotónica de proximidad. Desenvolupament duna beguda isotònica de proximitat. Development of a local isotonic drink.
  • Descifrando el código de la longevidad: El impacto de la nutrigenómica en la esperanza de vida. Desxifrant el codi de la longevitat: L'impacte de la nutrigenòmica a l'esperança de vida. Cracking the longevity code: The impact of nutrigenomics
  • Efectos del autodiagnóstico de las alergias e intolerancias alimentarias. Efectes de l'autodiagnòstic de les al·lèrgies i les intoleràncies alimentàries. Effects of self-diagnosis of food allergies and intolerances.
  • Envases Activos. Envasos Actius. Active Packaging.
  • Estudio de la comorbilidad del trastorno de atracón y obesidad. Estudi de la comorbiditat del trastorn d'atracament i obesitat. Study of the comorbidity of binge eating disorder and obesity.
  • Evaluación de la sostenibilidad de la dieta mediterránea. Avaluació de la sostenibilitat de la dieta mediterrània. Assessing the sustainability of the Mediterranean diet.
  • Evaluación del impacto de la prescripción de inmunonutrientes, por parte de los facultativos de un centro de salud de un municipio de la isla. Avaluació de limpacte de la prescripció dimmunonutrients, per part dels facultatius dun centre de salut
  • Ingesta de cafeína y rendimiento deportivo en futbolistas. Ingesta de cafeïna i rendiment esportiu als futbolistes. Caffeine intake and sports performance in football players.
  • Papel de Dieta Mediterránea en la prevención del Síndrome Metabólico. Revisión Bibliográfica. Paper de Dieta Mediterrània en la prevenció de la Síndrome Metabòlica. Revisió Bibliogràfica. Role of the Mediterranean Diet in the prevention of Met
  • Perspectivas actuales en el abordaje Dietético-Nutricional del Síndrome del Intestino Irritable: Una Revisión Bibliográfica. Perspectives actuals en l'abordatge Dietètic-Nutricional de la Síndrome de l'Intestí Irritable: Una Revisió Bibliogràfica
  • Revisión sobre el papel del consumo de proteína total y proteína vegetal en la dieta del enfermo con enfermedad renal crónica avanzada (en fase de pre-diálisis). Revisió sobre el paper del consum de proteïna total i proteïna vegetal a la dieta de