Escoltar

#SomUIB, i ara què?

Cita prèvia
   - L'atenció presencial és amb cita prèvia. Per sol·licitar-la, clicau a https://citaprevia.uib.es/.
   - Continuam, de manera preferent, l'atenció telefònica al 971101070 de 8.30 a 13.30 hores i per correu electrònic a <alumnes@uib.cat>. 

 

Ara ja formes part de la comunitat universitària de la UIB i pots dir #SomUIB!

Només et queda lliurar la documentació, fer-te una foto i sol·licitar la targeta universitària. A continuació, t'explicam com pots fer-ho:

1. Lliura la documentació

En funció de les condicions indicades a la matrícula, hauràs de lliurar documentació acreditativa. Aquesta documentació l'has de lliurar al centre dels estudis de què t'has matriculat. Recorda que, per anar-hi, has de sol·licitar cita prèvia des d'aquesta mateixa pàgina.

L'autorització SEPA signada, si has marcat el pagament domiciliat, la pots lliurar directament a la consergeria dels edificis sense cita prèvia. Aprofita el dia que venguis a fer-te la foto!

Termini

El termini per lliurar la documentació acaba el dia 16 d'octubre de 2020 a les 14 hores. Si no la lliurassis, t'anul·laríem d'ofici els serveis acadèmics de la matrícula i no podries continuar els estudis fins que haguessis resolt la situació.

2. Fes-te una fotografia

Per completar les dades personals al teu expedient i per poder-te identificar amb la targeta universitària, necessitam una fotografia teva. Podràs anar a fer-te la foto durant el mes de setembre als punts que s'habilitin als edificis del campus universitari.

Aviat t'informarem del procediment per fer-te la fotografia i de quins llocs s'habiliten al campus per fer-la.

3. Sol·licita la targeta universitària

Per acreditar la condició d'estudiant de la UIB, després de fer-te la foto, has de sol·licitar la targeta universitària a UIBdigital > Gestions i serveis > Serveis > Targeta UIB.

 

Pensa que l'estat a UIBdigital no s'actualitza automàticament. Aquesta informació pot tardar uns dies. Pots comprovar l'estat de la teva matrícula dins l'entorn d'Acadèmic.

Aspectes que has de tenir en compte abans de començar el curs

Saps que, si ets de la població de risc per la COVID-19, pots sol·licitar fer les classes en línia?

La UIB prepara un pla de presencialitat adaptada per al curs 2020-21. Per això, si ets de la població de risc per la COVID-19, pots presentar una sol·licitud, adjuntant-hi tota la informació mèdica adient, perquè et puguin aplicar un itinerari d'avaluació diferenciat.

En aquest cas, la sol·licitud sha d'emplenar a UIBdigital>Gestions i serveis>Sol·licituds>Disponibles.

Saps que totes les notificacions t'arriben al correu institucional?

Una vegada t'has matriculat, s'ha generat un compte de correu institucional.

A partir d'ara, totes les notificacions i comunicacions que et farà la UIB t'arribaran a aquest compte de correu institucional. 

Consulta la informació del correu institucional, les preguntes freqüents, la informació sobre la configuració, etc.

Office 365

Vinculada al compte de correu institucional que s'ha creat quan t'has matriculat, tens disponible una subscripció gratuïta a l'Office 365 ProPlus.

Consulta la informació d'aquesta subscripció, les preguntes freqüents, recomanacions per a la instal·lació, etc.

Què són el Portal de l'alumnat i Aula digital? Per a què serveixen?

Al Portal de l'alumnat tens tota la informació relacionada amb...

Hi ha assignatures que, per dur a terme diverses activitats i com a suport educatiu, utilitzen eines digitals que trobaràs a Aula digital. Pots accedir-hi mitjançant els enllaços de les assignatures al Portal de l'alumnat.

De quina manera pots preparar-te prèviament per cursar algunes assignatures?

Si vols reforçar la preparació d'algunes assignatures, tens diversos cursos de preparació al grau que s'oferiran en línia.

Consulta l'oferta de cursos i formalitza-hi la matrícula abans que s'esgotin les places disponibles.

Saps quin horari tens?

Una vegada t'has matriculat, ja pots consultar el teu horari des de l'opció de menú dins Acadèmic.

Atesa la situació causada per la pandèmia de COVID-19, la Universitat de les Illes Balears ha realitzat una planificació docent presencial adaptada per a les assignatures de primer semestre. Consulta l'organització de la docència de l'any acadèmic 2020-21.

Què necessitaràs per a les assignatures de què t'has matriculat?

Cada assignatura al pla d'estudis té publicada la guia docent. Allà veuràs les competències que has d'adquirir, els continguts que hi explicaran els docents, la metodologia que utilitzaran, quins seran els criteris d'avaluació, la bibliografia recomanada per preparar-te les assignatures, els materials que utilitzareu, etc.

Et recomanam que, abans d'iniciar el curs, hagis llegit la guia docent de les assignatures a les quals t'has matriculat.

Trobaràs les guies al pla d'estudis publicat a la web o mitjançant el cercador de guies.

Vols consultar el tractament de dades personals o modificar el consentiment de cessió de dades?

En qualsevol moment pots consultar el tractament de dades personals que has indicat a la matrícula i modificar el consentiment de cessió de dades. I, si has fet la matrícula a la secretaria, els hauràs d'informar tu posteriorment de la modificació.

Per això, has d'anar a la pàgina d'Acadèmic i entrar al teu perfil, clicant sobre el teu nom. Allà t'apareixen les opcions següents:

Clica a "El meu perfil" i s'obrirà una finestra nova amb dues pestanyes, una de Dades personals i una altra sobre Tractament de dades ppersonals.

A la pàgina de Dades personals, només podràs modificar el telèfon i l'adreça electrònica. Les altres dades s'han de modificar des de Matrícula i, en segons quins casos, hauràs de sol·licitar el canvi als serveis administratius dels teus estudis.

A la pàgina de Tractament de dades personals, podràs consultar el tractament de dades i modificar els apartats que fan referència a la cessió de dades:

 Consulta la informació addicional bàsica de protecció de dades d'activitats de tractament relatives a la matrícula i a l'expedient acadèmic dels estudiants.

Vols sol·licitar el canvi de grup d'alguna assignatura?

Durant el termini de matrícula, a la pàgina Acadèmic, podràs modificar la matrícula i canviar el grup de l'assignatura d'entre els que hi hagi disponibles.

D'altra banda, hi ha un procediment per sol·licitar el canvi de grup quan ha finalitzat la matrícula si no pots cursar els estudis en els grups on t'has matriculat per un motiu justificat.

Aquesta sol·licitud de canvi de grup es fa per UIBdigital a Gestions i serveis > Sol·licituds > Disponibles. En cas que necessitis suport presencial, recorda que has de sol·licitar cita prèvia.

Vols fer canvis a la matrícula?

Mentre el termini de matrícula estigui obert i durant els deu dies naturals posteriors a l'inici de l'activitat acadèmica de cada semestre, pots fer modificacions a la matrícula des de l'apartat Modificació de matrícula de la pàgina Acadèmic.

Quan fas una modificació de la matrícula, per exemple, si hi afegeixes una assignatura, es genera un nou rebut amb la modificació, que pots fer efectiu mitjançant la gestió de rebuts d'Acadèmic. Has de tenir en compte que a la modificació només es permet fer el pagament domiciliat.

Ara bé, has de tenir en compte que la condició per fer les modificacions és que no és possible disminuir el nombre de crèdits als quals t'havies matriculat prèviament. Per tant, només podràs fer canvis mantenint o incrementant el nombre de crèdits als quals t'havies matriculat; és a dir, podràs canviar el grup dels disponibles, canviar assignatures...

Saps que podràs ampliar la matrícula amb assignatures de segon semestre?

Al mes de febrer, podràs ampliar la matrícula amb assignatures de segon semestre mitjançant una modificació de matrícula a la pàgina Acadèmic.

Consulta la informació de l'ampliació de matrícula.

Vols sol·licitar l'anul·lació de matrícula?

En algunes situacions pots sol·licitar una anul·lació total o parcial de la matrícula. La sol·licitud es fa per UIBdigital.

Consulta tota la informació d'aquest tràmit.

Vols saber si es produiran canvis derivats de la situació sanitària?

Atesa la situació causada per la pandèmia de COVID-19, la Universitat de les Illes Balears ha realitzat una planificació docent presencial adaptada per a les assignatures de primer semestre. Consulta l'organització de la docència de l'any acadèmic 2020-21.

Tot i que, quan hi hagi canvis que t'afectin, t'ho comunicarem mitjançant el correu electrònic institucional, convé que adesiara revisis la pàgina <coronavirus.uib.cat>, per assabentar-te dels canvis que es produeixen. 

Vols més informació sobre la Universitat i les activitats que hem preparat per a tu?

Tens a la teva disposició un espai amb la informació i els recursos necessaris perquè comencis a conèixer la Universitat, la guia de benvinguda i les activitats que hem preparat per a tu.

 

Horari de suport a la matrícula

Els dies de matrícula (27, 28, 29 i 31 de juliol i 3, 4 i 6 d'agost) l'horari d'atenció de l'equip de suport a la matrícula serà de 9 a 21 hores per atendre les consultes i dubtes que tinguis.

 

suport