Escoltar

Llegeix les condicions prèvies

Cita prèvia
   - L'atenció presencial és amb cita prèvia. Per sol·licitar-la, clicau a https://citaprevia.uib.es/.
   - Continuam, de manera preferent, l'atenció telefònica al 971101070 de 8.30 a 13.30 hores i per correu electrònic a <alumnes@uib.cat>. 

 

Estam contents d'haver-te concedit plaça en els estudis que t'interessen i que l'hagis acceptada. Ara volem ajudar-te a formalitzar la matrícula.

La matrícula es fa en línia a la pàgina Acadèmic. A l'apartat Matricula't, a la consulta d'adjudicació de places i al Portal de l'alumnat trobaràs l'enllaç per accedir-hi.

Recorda que, si necessites algun tipus de suport presencial, hauràs de sol·licitar cita prèvia des d'aquesta mateixa pàgina. A l'hora de sol·licitar la cita, fixa't en els terminis establerts per a la matrícula per no perdre la plaça adjudicada.

Per fer-te fàcil la matrícula, abans de començar, llegeix la informació prèvia dels apartats següents:

Quan t'has de matricular?

El termini de matrícula depèn de les llistes d'admesos segons el tipus de sol·licitud d'admissió.

Primer, has de consultar si t'han adjudicat plaça a UIBdigital. Després, l'has d'acceptar i has de formalitzar la matrícula en el termini establert per a aquesta llista d'admesos.

Saps que pots reservar plaça?

Si estàs pendent de l'adjudicació de plaça en una altra universitat, per UIBdigital pots sol·licitar la reserva de plaça que has acceptat. La reserva durarà fins al 7 d'agost a les 14.00 hores.
Si en aquesta data no has formalitzat la matrícula, sortiràs del procés d'admissió i perdràs la plaça adjudicada.

Què és la matrícula?

És important que tinguis clar que la matrícula és el contracte que signes amb la Universitat pels serveis acadèmics i administratius que rebràs durant l’any acadèmic. Això suposa pagar l'import corresponent a aquests serveis, sobre el qual et poden aplicar descomptes, bonificacions, beques..., en funció de les condicions que acreditis.

L’abonament d’aquest import et dona dret a una única qualificació final durant l’any acadèmic de cada assignatura o activitat de les quals t'has matriculat.

Què has de fer per formalitzar la matrícula?

La matrícula és un tràmit molt senzill en línia.

Una vegada que has acceptat la plaça a UIBdigital, t'apareix un enllaç per anar a l’aplicació de matrícula. Allà simplement selecciones les assignatures de què vols matricular-te i indiques de quina manera vols pagar per aquests serveis.

Per avançar en el procés de matrícula, et podràs moure pel tren de passes o clicant als botons "Següent", "Tornar"/"Enrere". NO utilitzis els botons del navegador.

La passa en què et trobes sempre apareix en un requadre blau.

Vols reconèixer crèdits?

Si has cursat un cicle formatiu de grau superior o has iniciat altres estudis universitaris, convé que sol·licitis el reconeixement de crèdits abans de formalitzar la matrícula. El tràmit es fa presencialment, per això primer has de sol·licitar cita prèvia des d'aquesta mateixa pàgina. Al següent enllaç trobaràs informació sobre aquest tràmit, la documentació que necessites, etc.

Tingues en compte que el termini de matrícula és breu. Per tant, també pots matricular-te i, després, encara que sigui fora de termini i sempre abans de començar les classes, sol·licitar el reconeixement de crèdits que correspongui.

Consulta les taules d'equivalències des de cicles formatius de grau superior.

A quins grups t'has de matricular?

Les assignatures organitzen les activitats agrupant els alumnes de diferent manera, per exemple per fer teoria, pràctiques, seminaris, etc. Per això, d’una mateixa assignatura hi ha grups grans (GG), grups mitjans (GM i GX, segons el nombre d’alumnes) i grups petits (GP). A més, de cada una d'aquestes tipologies, en funció dels estudis, es poden oferir diversos grups: per exemple, dos grups grans i quatre de mitjans. 

Els grups de les diferents tipologies els hauràs de seleccionar en dos moments diferents:

  • quan seleccionis les assignatures de les quals et matricules també hauràs d'indicar una d'aquestes tipologies per assignatura;
  • en acabar la matrícula hauràs d'indicar el grup de la resta de tipologies d'aquella assignatura.

Hi ha estudis en què l'alumne pot seleccionar el grup d'entre tots els disponibles, i en altres s'ha establert un criteri per fixar sempre el mateix grup a l'alumne, per evitar coincidències horàries. En aquest darrer cas, sovint el primer grup que seleccionis a la matrícula determinarà el grup de la resta d'assignatures.

Per seleccionar els grups, convé que primer hagis consultat els horaris.

Recorda que, a les assignatures en què pots triar grup a la matrícula, en seleccionar l'assignatura, s'obrirà una finestra perquè triïs grup. I que, tot d’una en acabar la matrícula, t’apareixerà el botó per elegir la resta de grups de les altres tipologies de les assignatures de què t'has matriculat.

La selecció dels grups és una passa imprescindible per poder dur a terme totes les activitats programades de l’assignatura.

De quants de crèdits t'has de matricular?

Un curs complet de grau (excepte en alguns estudis) són 60 crèdits. Ara bé, el primer any que et matricules a aquests estudis, com a mínim ho has de fer de 48 crèdits.

Cada alumne, en funció de les seves condicions, pot triar de quants de crèdits vol matricular-se i fer els estudis al seu ritme. Així és que, si t'han concedit la condició d'estudiant a temps parcial, el mínim de matrícula es redueix a 24 crèdits i també es redueix el nombre de crèdits que has de superar per continuar els estudis.

Durant la matrícula, tindràs un comptador que t’ajudarà a saber de quants de crèdits i d'assignatures et matricules.

Vols ser alumne a temps parcial?

Fas feina? Tens una discapacitat igual o superior al 33 per cent? Estàs en situació de protecció a la família? Ets esportista d’alt nivell o d’alt rendiment? T'has matriculat al Títol Superior de Música? Tens més de 45 anys? Et trobes en una situació extraordinària?

Pensa que, en aquests casos, t'oferim la possibilitat de cursar els estudis al teu ritme. Per això, has de sol·licitar la condició d'estudiant a temps parcial. D'aquesta manera, reduiràs el mínim de crèdits exigits a la matrícula i el mínim de crèdits que has de superar per continuar els estudis.

Condicions i normativa

Quan formalitzes la matrícula, acceptes les condicions de matrícula i assumeixes la normativa que has de complir pels serveis acadèmics i administratius que rebràs. Igualment acceptes el compromís de confidencialitat, indiques quina cessió de dades autoritzes i, en casos concrets, si autoritzes la UIB per consultar el certificat negatiu de delictes sexuals.

La normativa fa referència a la permanència als estudis (mínim de crèdits a la matrícula, mínim de crèdits que has de superar...), al Reglament acadèmic (condicions i regles de matrícula, avaluació, etc.), al decret de preus, als prerequisits d'assignatures...

Convé que consultis la normativa que s'aplica als estudis de grau.

Què has de saber sobre els preus, les modalitats de pagament, els terminis de pagament, els impagaments...?

Saps què implica formalitzar la matrícula i quines condicions de pagament tens?

L'import de la matrícula consta de les taxes acadèmiques, les taxes administratives (obertura/manteniment d'expedient, assegurança escolar, targeta universitària...) i altres imports, si escau. En alguns casos, també es genera un rebut per als reconeixements de crèdits que has inclòs a la matrícula.

Les taxes acadèmiques depenen del nombre de crèdits i dels estudis als quals et matriculis. Consulta el preu per crèdit de cada estudi.

Les formes de pagament disponibles són: domiciliat i amb targeta.

Si el pagament es domicilia, es pot pagar fraccionat en tres terminis: el primer en formalitzar la matrícula, el segon a principis de novembre i el tercer a principis de desembre. En formalitzar la matrícula t'apareixeran les dates de venciment de cada rebut.

Pensa que l’abonament d’aquest import et dona dret a una única qualificació final durant l’any acadèmic de cada assignatura o activitat matriculada.

Saps que, una vegada formalitzada la matrícula, s'ha de pagar? I saps que, en cas contrari, continues amb un deute amb la Universitat que no et permet fer cap tràmit?

L’impagament total o parcial d’aquest rebut suposa el cobrament d’un recàrrec del 5 per cent de la quantitat impagada. En aquest cas, s’obre un nou termini per abonar la quantitat total pendent. Si l'abonament no es fa efectiu, es produeix la suspensió temporal dels drets de l’estudiant i, si escau, l’anul·lació dels efectes acadèmics, sense dret a reintegrament. A més, l’import impagat continua pendent i fins que no s'abona no permet fer cap tràmit a la Universitat, com per exemple l’expedició de certificats o títols, la formalització de trasllats d’expedient, la prestació de qualsevol servei de la Universitat, la sol·licitud de plaça en altres estudis, etc.

Quins descomptes i bonificacions pots aplicar a la matrícula? Quines beques, ajuts o finançament pots sol·licitar?

Podràs aplicar descomptes i bonificacions a l'import de la matrícula, sempre que acreditis la condició que et requereixin. Consulta quins descomptes hi ha i la documentació que hauràs de presentar en cada cas. Hi ha condicions que a la matrícula ja venen marcades prèviament i altres que podràs marcar tu i després hauràs d'acreditar.

Si compleixes els requisits per sol·licitar la beca del Ministeri per cursar estudis universitaris, ho pots indicar. Si després et deneguen la beca, hauràs d'abonar l'import corresponent a les taxes acadèmiques. Consulta la pàgina següent per obtenir més informació sobre la beca per cursar estudis.

També et poden interessar les possibles convocatòries de beques, ajudes i finançament que hi ha per facilitar-te els estudis.

Vols sol·licitar l'anul·lació de matrícula?

En algunes situacions pots sol·licitar una anul·lació total o parcial de la matrícula. La sol·licitud es fa per UIBdigital.

Consulta tota la informació d'aquest tràmit.

Saps que, si ets de la població de risc per la COVID-19, pots sol·licitar fer les classes en línia?

La UIB prepara un pla de presencialitat adaptada per al curs 2020-21. Per això, si ets de la població de risc per la COVID-19, pots presentar una sol·licitud, adjuntant-hi tota la informació mèdica adient, perquè et puguin aplicar un itinerari d'avaluació diferenciat.

En aquest cas, la sol·licitud sha d'emplenar a UIBdigital>Gestions i serveis>Sol·licituds>Disponibles.

 

Enllaços d'interès relacionats amb la informació prèvia a la matrícula

Horari de suport a la matrícula

Els dies de matrícula (27, 28, 29 i 31 de juliol i 3, 4 i 6 d'agost) l'horari d'atenció de l'equip de suport a la matrícula serà de 9 a 21 hores per atendre les consultes i dubtes que tinguis.

 

suport