Accés amb el títol de tècnic superior o equivalent
Si necessitau fer un tràmit presencialment, heu de sol·licitar cita prèvia clicant a https://citaprevia.uib.es/.
Qui hi té accés?
Requisits d'accés
Tenen accés als estudis universitaris oficials de grau, les persones en possessió de les titulacions següents:
- Tècnics superiors de formació professional
- Tècnics esportius superiors
- Tècnics superiors d'Arts Plàstiques i Disseny
- Títols, diplomes o estudis homologats declarats equivalents
Vinculacions entre els títols i les branques de coneixement de grau
Segons l'acord normatiu del 20 de febrer de 2017 pel qual es regula l'accés i l'admissió als ensenyaments oficials de grau, a partir de l'admissió 2018/19 a l'ordre de prelació tendran preferència les sol·licituds amb títol de tècnic superior adscrit a la branca de coneixement del grau.
Millora de la nota d'admissió
Els qui vulguin millorar la seva nota d’admissió es poden examinar de les matèries del bloc d'admissió de la prova de batxillerat per a l'accés a la Universitat (PBAU). També es poden presentar els estudiants que cursen un cicle formatiu de grau superior (amb tots el mòduls tèorics superats).
Consultau els paràmetres corresponents a les matèries de l’avaluació/prova de batxillerat per a l'accés a la Universitat:
Reconeixement automàtic de crèdits entre CFGS i graus
Informació general de la prova
Matèries del bloc d'admissió
És de caràcter voluntari i té per objecte l'avaluació dels coneixements i la capacitat de raonament en uns àmbits disciplinaris concrets relacionats amb els estudis que es pretenen cursar.
En aquesta part els estudiants podran examinar-se de fins a tres matèries d’opció del bloc d’assignatures troncals de segon curs de batxillerat.
Cada matèria serà qualificada per separat. La qualificació obtinguda de cada matèria superada (nota igual o superior a 5 punts) pot servir per calcular la nota d’admissió si aquesta matèria pondera en el grau.
El bloc d’admissió consta de les següents matèries:
Tipus de matrícula
Per tenir dret a examinar-se de la PBAU les persones han d’haver formalitzat i pagat prèviament la matrícula dins els terminis publicats a la convocatòria.
Hi ha dos tipus de matrícula: completa i lliure.
Matrícula completa
Inclou la matrícula de les matèries del bloc d’accés i fins a 3 matèries addicionals d’entre les matèries del bloc d’admissió.
La matèria de modalitat matriculada en el bloc d'accés no es pot matricular en el bloc d'admissió en la mateixa convocatòria.
Per poder formalitzar la matrícula completa cal tenir el títol de batxiller.
Si un alumne vol millorar la seva nota d’accés en convocatòries posteriors, haurà de formalitzar una matrícula completa.
Matrícula lliure
Inclou fins a un màxim de 3 matèries del bloc d’admissió.
Per poder formalitzar una matrícula lliure cal tenir una prova d’accés de batxillerat superada (la PBAU, la PAU o equivalent), batxillerat internacional, batxillerat europeu, o bé tenir el títol de tècnic superior o equivalent.
Exàmens
Cada examen de la PBAU constarà d’un mínim de 2 preguntes i un màxim de 15.
En cadascun dels exàmens s'oferirà a l'alumnat dues opcions, d'entre les quals se'n triarà una.
L’horari i la durada dels exàmens els determinarà la Comissió Organitzadora, tot respectant les següents restriccions:
- Els exàmens de la PBAU han de tenir una durada màxima de 90 minuts.
- S’ha d’establir un interval mínim de trenta minuts entre el final d’un examen i l’inici del següent. Els alumnes amb necessitats específiques de suport educatiu als quals s’hagi prescrit la mesura d’ampliació del temps de realització d’exàmens també han de disposar del mateix interval entre exàmens.
Durant el desenvolupament de l'examen, els candidats s'hauran d'atendre al que estableixin les normes generals de realització publicades per la Comissió Organitzadora.
Els exàmens són anònims i no poden tenir cap marca d’identificació personal.
Cada lloc on es desenvolupin els exàmens tindrà un responsable d’aula assignat que serà un membre del tribunal qualificador.
Per accedir a l'aula d'examen, els alumnes hauran de portar en lloc visible el document nacional d'identitat i els professors responsables de l'aula o el personal de suport hauran de validar la seva identitat.
Llengües per a la realització dels exàmens
Els enunciats i protocols dels exàmens corresponents a les matèries de Llengua Castellana i Literatura II, Llengua Catalana i Literatura II i primera Llengua Estrangera II de la PBAU es redactaran exclusivament en la llengua corresponent i s’han de respondre necessàriament en la llengua objecte de l'examen.
Els enunciats i protocols de la resta d’exàmens es poden presentar exclusivament en català. Tot i que hi haurà una versió traduïda al castellà per a les persones exemptes de català. Aquests exàmens es poden respondre indistintament i per lliure elecció en qualsevol de les dues llengües cooficials de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.
Normes generals per a la realització de la prova
En breu s'actualitzarà el contingut d'aquesta plana
Estudiants amb necessitats de suport
En breu s'actualitzarà el contingut d'aquesta plana
Revisió de la qualificació
Es podrà sol·licitar per UIBdigital a la Comissió Organitzadora la revisió de la qualificació obtinguda en un o diversos exàmens de la PBAU.
El termini de presentació de les sol·licituds serà de tres dies hàbils, comptats a partir de la data de publicació dels resultats provisionals.
Els exàmens seran revisats en el termini màxim de cinc dies hàbils, comptats a partir de la data de finalització del termini de presentació de sol·licituds de revisió.
Procediment de revisió
- Els exàmens sobre els quals s’hagi presentat una sol·licitud de revisió s’assignaran a un segon corrector diferent del primer que va corregir l’examen.
- Aquest segon corrector revisarà en primer lloc si hi ha qualque error material; en aquest cas s’esmenarà l’error.
- Si no hi ha error material, aleshores es procedirà a fer una segona correcció.
- Si la diferència entre la primera qualificació i la segona és menor de dos punts, la qualificació final de l’examen serà la mitjana aritmètica de les dues qualificacions obtingudes en les dues correccions.
- Si la diferència entre la primera qualificació i la segona és igual o superior a dos punts, aleshores es farà una tercera correcció, i la qualificació final serà la mitjana aritmètica de les tres qualificacions.
Les qualificacions finals substitueixen les primeres i, per tant, poden ser iguals, més baixes o més altes que les inicialment atorgades.
Error material
Es considera un error material qualsevol de les següents circumstàncies:
- Hi ha exercicis de l’examen que no s’han corregit (o s’han corregit parcialment).
- No s’han sumat tots els punts de tots els exercicis o la suma no és correcta.
- S’ha registrat erròniament la suma de l’examen.
L’error material potser favorable o desfavorable.
Si l’estudiant que té un error material no està d’acord amb la nova qualificació, podrà presentar una sol·licitud de segona correcció en el termini establert.
Resolució
Finalitzat el procés de revisió, la Comissió Organitzadora, adoptarà la resolució per establir les qualificacions definitives, la publicarà i avisarà els reclamants. Aquesta resolució posa fi a la via administrativa
Visualització dels exàmens
Les persones que hagin demanat revisió podran veure els exàmens revisats una vegada finalitzat tot el procés de revisió.
Consulta i revisions de notes
Obtenció de resultats
Podeu sol·licitar els resultats de la prova d’accés i el resum per a preinscripció, ambdós amb codi de verificació electrònica, a la Seu electrònica de la UIB > Accés a seu electrònica > Catàleg de procediments > Gestió acadèmica de grau > Resultats de la prova de batxillerat per a l'accés a la Universitat (PBAU). A l'apartat Forma d'inici trobareu l'enllaç per iniciar el tràmit.
Posteriorment rebreu una notificació a la vostra adreça electrònica amb l'enllaç per accedir a la Carpeta Ciutadana de la UIB, des d’on podreu descarregar els documents amb codi segur de verificació (CSV).
Podeu consultar la informació del tràmit en aquest enllaç.
Si vàreu superar la prova en una convocatòria anterior a l'any 2010, heu de sol·licitar els resultats a través del correu <alumnes@uib.cat>.
En cas de dubte, podeu contactar amb la Unitat d'Atenció a l'Alumne a través del correu electrònic: <alumnes@uib.cat>.
Nota d'accés
La nota d’accés serà la nota mitjana del cicle formatiu de grau superior.
Nota d'admissió
Per a la UIB, la nota d’admissió és el resultat de la suma de la nota d’accés i la nota específica, si escau.
Aquesta nota és la que es tindrà en compte per establir l’ordre de prelació de les sol·licituds per a l’admissió als estudis universitaris oficials de grau a la UIB. El càlcul d’aquesta nota el farà la UIB en el moment d’adjudicar les places en funció dels paràmetres de ponderació establerts i els estudis sol·licitats en aquesta universitat.
Nota específica
A la UIB, a la nota específica es tindrà en compte les dues millors notes ponderades entre les matèries del bloc d’admissió i la matèria de modalitat del bloc d’accés.
El valor de la nota específica serà un valor entre 0 i 4 punts calculats de la següent forma:
a*M1 + b*M2
on:
- M1 i M2 són les qualificacions de dues matèries superades (puntuació igual o superior a 5) que proporcionen millor nota d’admissió.
- a i b són els coeficients de ponderació de les matèries corresponents a les qualificacions M1 i M2 en el grau pel qual es calcula la nota d’admissió.