Doctorat en Salut Global, Serveis de Salut i Atenció Sociosanitària
Any acadèmic 2024-25
Podeu revisar la informació de l'oferta per a l'any acadèmic 2023-24.
Branca de coneixement | Ciències de la Salut |
---|---|
Coordinador/a de la titulació de la UIB | Dr. Miguel Bennasar Veny |
Preu de la tutela i conceptes administratius per any acadèmic | 275,60 ¤ (*) |
Places de nou ingrés | 30 |
Idioma d'impartició |
Català i/o castellà i/o anglès (segons correspongui), encara que es podrà redactar la tesi doctoral en altres idiomes habituals en la comunitat científica.
|
Directe a |
(*) Per any acadèmic
La recerca en salut és un element clau per millorar l'esperança i la qualitat de vida de la ciutadania global, així com per incrementar el benestar i el desenvolupament humà sostenible. L'objectiu fonamental d'aquest programa de doctorat és formar investigadors experts en salut i, més concretament, en l'àmbit de l'epidemiologia, la salut pública global, els serveis de salut i l'atenció sociosanitària, oferint una formació avançada de caràcter especialitzat i interdisciplinari.
L'abordatge integral dels problemes de salut, els nous reptes dels sistemes sanitaris i la prestació de cures de qualitat requereixen una escomesa multidisciplinària. Els professionals, els serveis i les polítiques de salut pública són fonamentals en el control de les epidèmies. Recentment, l'epidemiologia ha anat adquirint un protagonisme encara més gran, i ja no es pot entendre un abordatge dels problemes de salut que no sigui global. Les amenaces tant de tipus transmissible (com ara l'epidèmia per COVID-19) com les lligades a les conseqüències de les condicions de vida, el canvi climàtic, les migracions, la pobresa i les desigualtats socials impliquen grans reptes científics, metodològics, professionals, organitzatius i polítics a escala global.
El professorat està format per investigadors de diferents àrees de coneixement: infermeria, medicina, fisioteràpia, ciències de l’activitat física, biologia, psicologia, antropologia, treball social, matemàtiques i informàtica. La majoria pertanyen al món acadèmic i són personal docent i investigador de la Universitat de les Illes Balears i del IUNICS, però també formen part del professorat investigadors de la Unitat d'Investigació d'Atenció Primària de Mallorca, professionals sanitaris del Servei de Salut de les Illes Balears (IB-Salut) i investigadors de l’Institut d’Investigació Sanitària de les Illes Balears (IdISBa). Tots els professionals esmentats treballen conjuntament en diferents grups de recerca relacionats amb les línies de recerca del programa.
Quines competències adquiriràs?
El programa de doctorat té com a objectiu capacitar investigadors en l'àmbit de la salut global, l'epidemiologia, els serveis de salut, les cures i l'atenció sociosanitària des d'una perspectiva multidisciplinària que permeti als futurs investigadors treballar en els reptes actuals i futurs de la salut de les poblacions en un món globalitzat. A més, actualment és imprescindible que els abordatges, a més de ser integrals i globals, incloguin les noves tecnologies, les quals, aplicades a la salut (e-health) i a l'atenció sociosanitària, contribuiran a millorar la qualitat de vida i el benestar de la població.
Quines sortides professionals tindràs?
Els futurs doctors en Salut Global, Serveis de Salut i Atenció Sociosanitària seran capaços de fer recerca de manera autònoma, tant en l'àmbit assistencial com en l’acadèmic, sol·licitar projectes de recerca competitiva com a investigadors principals o col·laboradors i incorporar la recerca a la pràctica clínica i a la presa de decisions en matèria de salut i atenció sociosanitària. També seran capaços de dur a terme tasques relacionades amb la salut pública i la gestió sanitària en diferents àmbits d’actuació, com ara l’administració sanitària, l’Institut de Salut Carlos III, les agències de salut pública i els serveis socials. En cas d'estar interessats a fer carrera acadèmica, podran optar a places de professorat universitari.
Els futurs doctors es podran presentar a les diferents convocatòries de recerca o de beques postdoctorals que es publiquen a la pàgina web de l'Oficina de Suport a la Recerca (OSR) de la Universitat de les Illes Balears i de l'Institut d’Investigació Sanitària de les Illes Balears:
https://www.uib.cat/recerca/ajuts
http://www.idisba.es/cat/Recursos-Humans/Ofertes-de-treball
Estudi oficial i de qualitat
La legislació exigeix que els títols oficials d'Espanya siguin avaluats positivament per l'Agència Nacional d'Avaluació de la Qualitat i Acreditació (ANECA). Aquest procés es diu verificació i la seva finalitat és assegurar que el programa formatiu que seguireu és adequat per obtenir les competències i adquirir els resultats d'aprenentatge prevists.
L'espai europeu d'educació superior exigeix l'existència d'un sistema que asseguri la qualitat del títol.
El doctorat està sotmès a processos d'avaluació i de millora contínua, que en garanteixen el prestigi i el reconeixement europeu. Podeu veure els resultats dels processos d'avaluació a l'apartat de resultats.
Composició de la Comissió Acadèmica
- Magdalena Esteva Cantó
- María Adoración Romaguera Bosch
- Antonio Aguiló Pons
- Joan Ernest De Pedro Gómez
- Inmaculada Riquelme Agulló
- Josep Vidal Conti
- Pilar Fuster Parra